Foto: Saeimas administrācija
Pirmā 11.Saeimas darbības gada laikā deputāti aktīvi apmeklējuši plenārsēdes un nevienu sēdi nav izlaiduši astoņi deputāti, liecina portālā "Deputatiuzdelnas.lv" apkopotā informācija par plenārsēžu apmeklējumu.

Nevienu plenārsēdi nav kavējusi Inita Bišofa (RP), Andris Buiķis (V), Andrejs Judins (V), Dzintars Kudums (NA), Atis Lejiņš (V), Imants Parādnieks (NA), neatkarīgais deputāts Viktors Valainis (ĀF), kā arī G.Bērziņš (NA).

Portāls norāda, ka 15 deputāti apmeklējuši 98% no gada plenārsēdēm, bet teju puse jeb 47 deputāti ir apmeklējuši 91-96% no plenārsēdēm.

Dati liecina, ka vismazāk plenārsēdes apmeklējis ZZS deputāts Raimonds Vējonis, kurš gada laikā apmeklējis 70% no plenārsēdēm.

Kopumā laikā no 2011.oktobra līdz 2012.gada oktobrim notikušas 54 Saeimas plenārsēdes.

Savukārt portālā apkopotie dati par komisiju sēžu apmeklējumu gada griezumā liecina, ka visaktīvāk - 90-98% -komisijas apmeklējis divdesmit viens deputāts. Gandrīz puse parlamentāriešu jeb 48 deputātu komisiju sēžu apmeklējums svārstās robežās no 80-89%. No 100 Saeimas deputātiem 19 tautas kalpi apmeklējuši no 70-79% komisiju sēžu, taču zem 70 % komisiju sēžu apmeklējuši 12 deputāti

Dati liecina, ka trīs lielākie komisiju sēžu kavētāji 11.Saeimas pirmajā darbības gadā ir Rihards Eigims (ZZS), Igors Meļņikovs (SC), kuri apmeklējuši - 57% sēžu un Jānis Klaužs (ZZS), kurš apmeklējis tikai 41% no komisijas sēdēm.

Portālā minēts, ka deputātu noslodze komisijās ir ļoti atšķirīga. Saeimas kārtības rullis nosaka, ka deputāts vienā un tajā pašā laikā var būt ne vairāk kā divu pastāvīgo komisiju loceklis un triju apakškomisiju loceklis. Sēžu skaits un noslodze katrā komisijā ir atšķirīga.

Tāpat akcentēts, ka sēžu kavējumi nenozīmē, ka deputāts tos kavējis neattaisnotu iemeslu dēļ. Kopš 2012.gada oktobra ikmēneša statistikas datiem tiek pievienota papildu informācija par sēžu kavēšanas iemesliem - deputāts atradies komandējumā vai atvaļinājumā, vai arī apmeklējis citu komisijas sēdi. Katra Saeimas komisija pēc saviem ieskatiem fiksē šo informāciju - vai nu vadoties no Saeimas prezidija lēmumiem, vai arī lūdzot šo informāciju iesniegt pašiem deputātiem.

Dati apkopoti, izmantojot Saeimas kancelejas katrā mēnesī publicētos datus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!