Foto: F64
VAS "Latvijas Pastā" apstrādāto starptautisko ienākošo sīkpaku skaits no 2018. gada janvāra līdz decembra vidum, salīdzinot ar analogu periodu iepriekšējā gadā, pieaudzis par vienu miljonu vienību un patlaban sasniedz 8,5 miljonus vienību, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Lielāko šo sūtījumu īpatsvaru veido sīkpakas no dažādām ārvalstu interneta tirdzniecības platformām, pamatā Āzijas valstu e-komercijas veikaliem. "Latvijas Pastā" norāda, ka šo sūtījumu apjoms ik gadu palielinās.

2017. gadā kopumā uzņēmumā tika apstrādāti nedaudz vairāk nekā astoņi miljoni starptautisko ienākošo sīkpaku, bet 2018. gadā šis apjoms būtiski pārsniegts jau līdz decembra vidum.

Aktīvākajā dāvanu sūtīšanas un saņemšanas periodā, decembrī, divu nedēļu laikā "Latvijas Pastā" apstrādāti jau 500 000 sīkpaku no ārvalstīm. Kopējais šajā periodā apstrādāto visa veida ienākošo un nosūtīto sūtījumu skaits pārsniedz 1,1 miljonu vienību.

Ziemassvētku un Jaunā gada apsveikumi pamatā tiek sūtīti Latvijas teritorijas robežās, savukārt saziņā ar ārvalstīm visvairāk vēstuļu korespondences sūtījumu ceļo uz un no Lielbritānijas, Īrijas, Vācijas un Krievijas, informē uzņēmumā.

Gada noslogotākajā periodā papildu darbinieki strādā gan "Latvijas Pasta" sūtījumu apstrādes un šķirošanas kompleksā, gan pasta nodaļās, turklāt vairākiem desmitiem pasta nodaļu 20., 21. un 22. decembrī pagarināts darbalaiks, nodrošinot maksimāli daudz sūtījumu izsniegšanu pirms Ziemassvētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!