Foto: LETA
Šī gada laikā septiņi deputāti Rīgas domē atšķēlušies no politiskajām partijām, caur kuru sarakstiem ievēlēti darbam pašvaldībā.

Juku laiki Rīgas domē sākās šī gada maijā, kad pēc desmit gadus ilga darba Rīgas domes priekšsēdētāja krēslu atstāja Nils Ušakovs (S) un viņa vietu ieņēma Dainis Turlais (GKR).

Šajā pat dienā no partijas "Saskaņa" tika izslēgti četri deputāti - Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks. Domnieki savu līdzšinējo biedru uzticību zaudēja pēc tam, kad paziņoja, ka negrib ar savām balsīm palīdzēt vicemēra amatā ievēlēt deputātu Sandri Bergmani (S).

Turlais amatā sabija vien trīs nedēļas un balsojumā par viņa gāšanu no amata atturējās Jaunās konservatīvās partijas deputāts Imants Keišs, kamēr pārēja opozīcija balsoja "par". Tajā pat dienā Keišs no partijas tika izslēgts kopā ar savu biedru Druvi Kleinu, kurš, lai gan balsojumā opozīciju atbalstīja, debašu sadaļā tās rīcību kritizēja.

Savukārt vasaras vidū pēc korupcijas skandāla darbību partijā apturēja Baiba Broka, kura domē tika ievēlēta no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Laika gaitā no "Saskaņas" izslēgtie deputāti apvienojās Neatkarīgo deputātu frakcijā, savukārt Keišs un Kleins ar deputātu Oskaru Putniņu apvienojušies deputāti blokā "Rīgai!". Arī Putniņš ir pie partijām nepiederošs deputāts, kurš no "Latvijas attīstībai" frakcijas izstājās īsi pēc ievēlēšanas domē. Ar bloku sadarbojas arī Broka un kopā ar viņu balsīm patlaban tiek nodrošināta "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" koalīcija.

Kopumā Rīgas domē strādā 60 deputāti, veidojot astoņas frakcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!