Šā gada pirmajā pusē Valsts kancelejas Komunikācijas departaments kolekcionāriem un interesentiem nosūtījis 75 Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) fotogrāfijas ar autogrāfiem, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.
Pirmajā pusgadā Valsts kancelejas Vēstuļu un apmeklētāju pieņemšanas nodaļā saņemtas 1590 vēstules, no kurām lielākā daļa jeb 1229 vēstules adresētas premjeram un Ministru kabinetam.

No visiem sūtījumiem 738 ir juridisko personu vēstules, bet 807 - fizisko personu vēstules. Pirmā pusgada laikā nodaļas speciālisti uzklausījuši un konsultējuši 170 apmeklētājus, sagatavoti arī 392 Ministru prezidenta rezolūciju projekti.

Kopš Kalvīša stāšanās valdības vadītāja amatā pērnā gada decembrī, Valsts kanceleja saņēmusi 1930 vēstules.

Kā informēja Komunikācijas departamentā, pusgada laikā saņemti vairāk nekā 30 iesniegumi ar lūgumu pārskatīt Ministru kabineta noteikumus par veselības aprūpes finansēšanu un organizāciju saistībā ar plānu palielināt pacientu līdzmaksājumus, iesniegumi par nepietiekamajiem iztikas līdzekļiem un veselības aprūpes nodrošinājumu, kā arī par medikamentu cenu pieaugumu.

Veselības aprūpes jomā saņemta informācija par cukura diabēta slimnieku aprūpes pasliktināšanos un aicinājums izveidot darba grupu diabēta slimnieku aprūpes turpmākās stratēģijas izstrādei.

Sešos mēnešos saņemtas aptuveni 20 dažādu organizāciju konferenču un citu pasākumu dalībnieku rezolūcijas ar aicinājumu valdībai iesaistīties sabiedrībai nozīmīgu problēmu risināšanā.

Piemēram, Latvijas Teātra darbinieku savienības kongress aicinājis palielināt valsts dotāciju valsts un pašvaldību teātriem, bet Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrība atsūtījusi aicinājumu par minimālās darba algas palielināšanu, neapliekamā minimuma un pedagogu darba samaksas paaugstināšanu.

Valsts kanceleja tikusi aicināta audzināt jauno paaudzi patriotiskā garā un Latvijas vēsturi skolās mācīt kā atsevišķu mācību priekšmetu.

Valdība šajā laikā aicināta arī rast līdzekļus valsts budžetā kompensāciju izmaksai par plūdu nodarītajiem zaudējumiem lauksaimniekiem.

Laika posmā no februāra līdz jūnijam saņemtas 15 vēstules ar prasību saglabāt priekšlaicīgas pensionēšanās iespējas pēc 2005.gada 1.jūlija, bet maijā saņemta vairāku instanču rajonu un pilsētu tiesu darbinieku parakstīta vēstule ar prasību paaugstināt tiesu darbinieku atalgojumu.

Aprīļa beigās saņemts Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas aicinājums samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi pārtikas produktiem.

Iedzīvotāji pauduši savu nostāju arī Latvijas-Krievijas robežlīguma jautājumā, kā arī par nekustamā īpašuma tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!