Pēdējās aizejošā gada dienās un Vecgada vakarā Latvijas austrumos un valsts vidienē gaidāms atkusnis, bet vietām var pārsteigt pat lietus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Siltās gaisa masas uz Latviju plūdīs nevis no rietumu puses, kā ierasts, bet gan no dienvidiem un dienvidaustrumiem. Kurzemē svētku laikā gan dienā, gan naktī pieturēsies neliels sals, taču Latgalē, Vidzemē un Zemgalē būs slapjdraņķis. Kurzemes pusē vairāk gaidāms sniegs, taču citviet Latvijā būs slapjš sniegs un lietus. Tāpat gaidāma migla.

Jaungada naktī nedaudz piesals - austrumu rajonos gaisa temperatūra pieturēsies ap 0 grādiem, rietumos pazemināsies līdz mīnus 2, mīnus 4 grādiem. Arī pirmajā Jaunā gada dienā temperatūra paaugstināsies līdz 0, plus 2 grādiem Vidzemē un Latgalē un 0, mīnus 1 grādam valsts rietumu daļā.

Sinoptiķi brīdina, ka šādos mainīgos laika apstākļos uz ceļiem veidosies apledojums, tādēļ autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem.

Pagājušā nakts bijusi pagaidām aukstākā, taču jau tuvākajā laikā gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies. Savukārt gadu mijas svētkiem ziema atkal pieņemsies spēkā, sola meteorologi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!