Foto: Reuters/Scanpix
Gadu mijas diennaktī mediķi reģistrējuši četras ar svētku svinēšanu un pirotehniku saistītas traumas, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Trim vīriešiem petardes trāpījušas sejā, bet vienam vīrietim petarde sprāgusi rokā. Divi no šiem negadījumiem bijuši Rīgas reģionā, bet otri divi - Zemgales reģionā.

Ādažos 59 gadus vecam vīrietim pierē trāpījusi petarde, un viņš nogādāts slimnīcā ar acs ievainojumu un brūcēm sejā. Savukārt Rīgā 24 gadus vecam vīrietim rokā sprāgusi petarde, un viņš guvis plaukstas apdegumu.

Bauskā 35 gadus vecam vīrietim un Jēkabpilī 38 gadus vecam vīrietim sejā trāpījušas petardes. Abi guvuši acs traumu un sejas apdegumu.

Kopumā gadu mijas diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1478 izsaukumiem, kas ir krietni vairāk nekā ikdienā, kad parasti ir 1000 līdz 1200 izsaukumu. Tomēr ar svētku svinēšanu saistītu smagu traumu bijis maz, un Jaunais gads sagaidīts salīdzinoši mierīgāk nekā Ziemassvētki, norādīja Bukša.

Joprojām mediķiem ir apgrūtināta piekļūšana pacientiem sniega dēļ. Īpaši grūti piekļūt lauku mājām un ciematiņiem, kur mediķiem pa sniegu jābrien vairāki simti metru. Piemēram, Valmieras brigāde Jauno gadu sagaidījusi, brienot pie pacienta, stāstīja NMPD pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!