Jaunās tūkstošgades salūtu Rīgas dome šogad nolēmusi sarīkot trijās dažādās pilsētas centra vietās - Bastejkalnā, AB Dambī un uz Rīgas Tehniskās universitātes jaunā korpusa ēkas jumta.
Par to preses konferencē trešdien informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Salūts vairākās vietās iecerēts tāpēc, lai iedzīvotāji nedrūzmētos vienā vietā un lai svētku uguņošana būtu redzama no vairākām vietām.

Bērziņš nevarēja nosaukt summu, kādu dome atvēlēs salūtam, taču norādīja, ka astoņi tūkstoši latu budžetā jau esot paredzēti.

BNS jau ziņoja, ka Rīgas dome (RD) otrdien izsludināja atklātu konkursu jaunās tūkstošgades salūta rīkošanai.

Firmas piedāvās savus aprēķinus salūta rīkošanai, kas varētu ilgt aptuveni 5 - 7 minūtes katrā vietā. Tāpat firmas tiks vērtētas pēc salūta krāšņuma.

Vērtēšanas komisija sanāks 10.decembrī, lai izvērtētu iesniegtos priekšlikumus, bet jau 15.decembrī varētu būt zināms konkursa uzvarētājs.

Rīgas dome arī iecerējusi, ka Jaungada naktī Rīgas centrā vairākās vietās būs izvietoti televīzijas ekrāni, kuros varēs redzēt Latvijas Televīzijas programmu. Iecerēts, ka ekrāni atradīsies Doma un Rātslaukumos, pie Brīvības pieminekļa un Stacijas laukumā.

Stacijas laukumā ekrāns atradīsies ne tikai Jaungada naktī, bet vēl vairākus mēnešus. Tas būšot bez skaņas, bet Jaungada naktī, iespējams, varēšot tomēr dzirdēt arī Valsts prezidentes uzrunu.

Tāpat jau no pēcpusdienas Vecrīgas baznīcās notiks dievkalpojumi un koncerti, bet apkārt dievnamiem degs svecītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!