Lai gan pagājis gads kopš Zviedrijas TV3 paziņojuma par iecerēm par saviem līdzekļiem uzņemt skandalozās zviedru režisora Pola Holandera filmas "Buy Bye Beauty" korektu turpinājumu, joprojām nav skaidrs, vai solītais turpinājums tiešām sekos.
"TV3 Latvia" sabiedrisko attiecību koordinatore Kristīne Jučkoviča, atstāstot Zviedrijas TV3 programmu direktora Stefana Erfora (Staffan Erfors) teikto, BNS informēja, ka Zviedrijas telekompānija šobrīd izvērtē vairākus filmas veidošanas variantus. "Mēs šajā brīdī neesam pārliecināti, cik daudz naudas mēs esam spējīgi iztērēt tam tirgus krituma dēļ Zviedrijā," paudis Erfors.

Tieši pirms gada - 20.februārī, kad skandāls bija sasniedzis vēl nebijušus augstumus, preses konferencē Rīgā Erfors žurnālistiem stāstīja, ka Zviedrijas TV3 plāno par saviem līdzekļiem uzņemt filmas "Buy Bye Beauty" korektu turpinājumu, kura režisors gan vairs nebūšot Holanders.

Holandera filma Latvijā pērn sacēla pamatīgu skandālu. Par to pat pirms vairāk nekā gada izteikusies Valsts prezidente un citas augstākās amatpersonas. "BB Beauty" ir filma par prostitūciju Latvijā, kurā minēts, ka ar prostitūciju regulāri nodarbojas 15 000 - 18 000 sieviešu, un pieļauts, ka katra otrā sieviete Rīgā esot kaut reizi mūžā sniegusi intīmpakalpojumus par maksu. Filma izsaukusi Latvijas masu mediju un amatpersonu sašutumu, pārmetot tai faktu sagrozīšanu (oficiālā statistika rāda 2500 - 3000 prostitūtu esamību) un neobjektivitāti, kā arī Zviedrijas valdības paspārnē esošā filmu institūta naudas piešķiršanu šim darbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!