Foto: LETA

Nākamajā gadā gaidāmās Saeimas vēlēšanas izskatīsies pēc raidījuma "Populistu X faktors", pārliecināts Rīgas domes mērs, partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ušakovs "Saskaņas" kongresā šodien pauda viedokli, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā varēja novērot, kā "visas pārējās partijas - konservatīvie, liberāļi, labējie - piedāvāja visu par brīvu". "Varat iedomāties, kas sāksies, kad šīs partijas cīnīsies par vietām parlamentā. Mums priekšā ir vēlēšanas , kas izskatīsies pēc raidījuma "Populistu X faktors," sacīja Ušakovs.

Pašvaldību vēlēšanas šovasar, viņaprāt, parādījušas, ka "ir "Saskaņa" un pārējās partijas, kas visas kopā cīnījās pret vienu partiju".

Viņš norādīja, ka šajā situācijā "Saskaņas" galvenais uzdevums esot tuvākajos mēnešos piedāvāt lietišķu programmu nākamajiem četriem gadiem. "Uzdevums ir ne tikai sagatavot šo programmu, bet to darīt, maksimāli iesaistot pirmorganizācijas, lai piedāvājums būtu izdiskutēts," akcentēja galvaspilsētas mērs, piekodinot, ka visam būtu jābūt izdarītam jau līdz 1.jūnijam.

Ušakovs mudināja pašvaldībās strādājošos "Saskaņas" deputātus un mērus aktīvi atbalstīt tos partiju pārstāvjus, kas kandidēs Saeimas vēlēšanās. "2018. gadā pašvaldību deputātiem jāpalīdz Saeimas komandai," teica partijas vadītājs.

Viņš ir pārliecināts, ka Latvija "beidzot ir pelnījusi sociāldemokrātisku un sociāli atbildīgu politiku", tāpēc "Saskaņai" ir jānodrošina uzvara vēlēšanās.

Ušakova viedoklim piekrita arī "Saskaņas" valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs, uzsverot, ka politisko partneru Saeimā programma nākamajam gadam ir prognozējama.

Viņaprāt, politiskie oponenti "atkal izmantos nacionālo spriedzi", lai mēģinātu uzvarēt vēlēšanās.

Kā ziņots, "Saskaņa" šodien kongresā plāno pārvēlēt politiskā spēka vadību. Uz partijas priekšsēdētāja amatu plāno kandidēt pašreizējais politiskā spēka līderis Ušakovs, bet uz priekšsēdētāja vietnieka amatu - Jānis Urbanovičs, kurš arī tagad ieņem šo amatu.

"Saskaņa" Saeimā strādā opozīcijā, savukārt Rīgas domē kopā ar sadarbības partneriem no politiskā spēka "Gods kalpot Rīgai" tā veido valdošo koalīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!