Foto: EPA-AFI
Tuvākajā nedēļā laika apstākļus Latvijā galvenokārt noteiks ciklonu darbība, kas atnesīs slapju sniegu un sniegu, tāpēc Ziemassvētki, visticamāk, būs sniegoti, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras sinoptiķi.

Divi dziļi Atlantijas cikloni svētdien, 21.decembrī, un otrdien, 23.decembrī, pārvietosies uz Latviju, bet, satiekot savā ceļā šķērsli, austrumu anticiklonu virs Krievijas ziemeļrietumiem, tepat virs Latvijas zaudēs savu spēku un tālāk jau kā ieplakas ar frontēm virzīsies viens uz ziemeļaustrumiem, otrs uz dienvidrietumiem.

Nedēļas beigās un sākumā laiks gaidāms pārsvarā mākoņains un nokrišņiem bagāts. Cikloni izraisīs arī vēja pastiprināšanos Latvijas piekrastes rajonos līdz 15-20 metriem sekundē.

Baltijas jūrā otrdien ciklona rietumu malā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz pat 25-27 metriem sekundē. Centrālajos rajonos, kur atradīsies ciklonu centri, vējš būs lēnāks.

Gaisa temperatūra līdz trešdienai, 24.decembrim, naktī pieturēsies no mīnus 3 grādiem pēc Celsija skalas austrumu rajonos, bet rietumu rajonos gaisa temperatūra naktī gaidāma no plus 2 grādiem līdz plus 3 grādiem.

Pirmajos un Otrajos Ziemassvētkos augsta spiediena atzars, saistīts ar austrumu anticiklonu, izplatīsies uz Latviju. Nokrišņi pakāpeniski mitēsies, un uzspīdēs saule. Vējš iegriezīsies uz ziemeļaustrumiem un austrumiem, un aukstāka gaisa masa no Krievijas ziemeļaustrumiem ieplūdīs Latvijas teritorijā, līdz ar to gaisa temperatūra pazemināsies un naktī gaidāma no mīnus 5 grādiem līdz mīnus 9 grādiem, bet dienā - no mīnus 2 grādiem līdz mīnus 6 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!