Veselības ministre Anda Čakša, kuras ģimenē nākamā gada janvārī gaidāms pieaugums, ar ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) vienojusies, ka strādāšot pilnu laiku, jo jūtas ļoti labi, trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

"Esmu solījusies strādāt līdz galam un tad varbūt kādu brīdi ņemšu pārtraukumu. Jaunībā varēju pateikt, es zinu, kā būs, cik ilgi nestrādāšu, bet tagad tomēr esmu piesardzīgāka," laikrakstam paudusi Čakša.

"Latvijas Avīze" vēsta, ka tas ir pirmais šāda veida gadījums Latvijā, un Ministru kabineta (MK) darbību regulējošajos tiesību aktos nemaz nav noteikts, kas notiek, ja ministre dodas bērna kopšanas atvaļinājumā, proti, vai pastāv iespēja uz laiku nolikt ministres pilnvaras, lai pēc tam amatā atgrieztos, vai amats jāatstāj pavisam.

Kučinskis LNT raidījumā "900 sekundes", taujāts par to, kā risinās Čakšas prombūtni, uzsvēra, ka "tā nav parasta situācija, kurā nebūtu iesāktas reformas", tādēļ latiņa esot pacelta ļoti augstu. "Man ir vajadzīgs ļoti spējīgs ministrs," pauda premjerministrs, skaidrojot, ka svarīgi atrast labu speciālistu, kas strādātu visu Čakšas prombūtnes laiku. Tāpat viņš norādīja, ka jautājums jāpārrunā arī ar partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!