Foto: Shutterstock
Ritai nupat jau sāk nedaudz sajukt, cik ziņu ar uzaicinājumiem vakcinēties pret Covid-19 viņas 93 gadus vecajai mammai sieviete ir saņēmusi. Līdz šim visām ziņām gala rezultāts bijis viens: tiklīdz Rita pavēsta, ka viņas mamma ir kopjama un sirmgalvei nepieciešama vakcinācija mājās, seko neliels mulsums un nu jau par pazīstamiem kļuvušie vārdi: "Mēs ar jums sazināsimies."

Sirmgalvji, kuri saviem spēkiem nevar atstāt mājas, nav tā cilvēku grupa, kas ar elkoņiem varētu izcīnīt sev iespējas vakcinēties – lai gan vakcīna viņiem jau sen kā pienākas, lielākā daļa šo iedzīvotāju joprojām nav potēta. Vakcinācijas projekta birojā portālu “Delfi” informē, ka šis process ir iekustējies un tuvākajā laikā vakcinācija mājās būšot pieejama.

Gaidīšana vairo bažas

Lai gan tiem, kuru veselības stāvoklis neļauj pamest mājas, pašiem nav iespēju cilvēkos saķert Covid-19, pie viņiem ierodas kopēji vai ģimenes locekļi, līdz ar to šie cilvēki ir pakļauti tieši tādam pašam saslimšanas riskam. Par to ir nobažījusies arī Rita, jo mamma, kurai ir nepieciešama īpaša kopšana, patlaban dzīvo pie viņas. Ritai gan ir iespēja strādāt attālināti, bet tāpat savu reizi ejot laukā gan uz pārtikas veikalu, gan uz aptieku. Sieviete dzīvo daudzdzīvokļu mājā, un kaimiņus vēl nesen piemeklējis Covid-19. Vīrusa aktīvā cirkulēšana sabiedrībā sievietei rada bažas, ka viņa kādudien līdz ar iepirkumiem nepārnes mājās arī Covid-19, jo nopietnais vecums un veselības stāvoklis viņas mammu ir padarījis par pilntiesīgu riska grupas pārstāvi.

Mamma esot gatava vakcinēties un vakcīnu ražotāja ziņā neizturoties izvēlīgi – akceptēšot jebkuru no apstiprinātajām. Rita centusies būt proaktīva, lai parūpētos par to, ka mamma saņem biļeti uz drošāku ikdienu, bet pagaidām pienākušas tikai vairākas īsziņas un pāris telefona zvani, kuri noslēgušies ar aicinājumu vēl uzgaidīt. Arī mammas ģimenes ārsta māsiņa ieteikusi vēl pagaidīt. “Tas ir riņķa dancis,” vērtē Rita.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!