Dienu pēc tam, kad masu mediji ziņoja, ka tieslietu ministra Gaida Bērziņa (TB/LNNK) vajadzībām, iespējams, tiks nomāts par aptuveni 150 latiem mēnesī dārgāks auto nekā līdz šim, viņš aicinājis padotības iestādes taupīt nomājot automašīnas.

Ministra pārstāve Inga Saleniece norāda, ka ministrs jau rudenī licis padotības iestādēm samazināt nepieciešamo automašīnu skaitu, bet tagad šis skaits tiks samazināts vēl vairāk. Tagad Bērziņš nolēmis, ka Tieslietu ministrijai savs pieprasījums ir jāpārskata vēlreiz.

Savukārt, komentējot ceturtdien izskanējušo informāciju, Bērziņš uzsver, ka ir beigusies tikai iepirkuma procedūra, savukārt pats līgums vēl nav slēgts. Tā pagarināšana ar iepriekšējiem auto piegādātājiem nav iespējama, jo to neparedz Publisko iepirkumu likums.

Bērziņš uzsvēris, ka viņam neesot pretenziju braukt ar savu līdzšinējo automašīnu vai pat lietot zemākas klases. "Man nav absolūti nekādu pretenziju lietot zemākas klases automašīnu, vai turpināt lietot to pašu automašīnu, taču diemžēl tas nav iespējams, jo ierobežotu citu komercsabiedrību iespēju piedalīties konkursā un iegūt pasūtījumu," sacījis Bērziņš.

Jau vēstīts, ka stingras taupības apstākļos, iespējams, Bērziņa vajadzībām būs nomāts jauns auto, kura nomas maksa būs 700 latu mēnesī ar PVN. Iepriekšējā spēkrata noma mēnesī bijusi apmēram 550 latu mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!