Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) par nākamā gada būtiskāko prioritāti uzskata jaunā Tiesu iekārtas likuma pieņemšanu.
"2007. gada laikā ir beidzot esam veiksmīgi atsākuši konstruktīvas diskusijas par šo likumprojektu un Saeimas Juridiskās komisijas apakškomisijā ar Tieslietu ministrijas un citu ekspertu līdzdalību notiek aktīvs darbs. Es ceru nākamajā gadā sagaidīt šī darba rezultātus," uzsver ministrs.

Pēc Bērziņa domām, nākamā būtiskā 2008. gada prioritāte tiesu jomā ir administratīvo tiesu pieejamības palielināšana reģionos. "Šobrīd, kā zināms, ja persona vēlas vērsties administratīvajā tiesā, tai ir jādodas uz Rīgu, turklāt lietu izskatīšanas termiņi administratīvajās tiesās ir salīdzinoši gari, jo šīs tiesas ir noslogotas. 2008. gadā plānojam veikt 16 jauno administratīvo rajona tiesnešu atlasi, kuri 2009. gadā uzsāks amata pienākumu pildīšanu apgabaltiesās," informē Bērziņš.

Tieslietu ministrs arī nākamgad sola lielu uzmanību pievērst Ieslodzījuma vietu pārvaldes infrastruktūras uzlabošanai. "15 cietumi priekš Latvijas ir par daudz, tāpēc jāpieņem skaidrs plāns, kādā veidā nākotnē veidosim cietumu sistēmu. 2008. gadā jāizstrādā privātā un valsts sektora partnerības instrumenti un normatīvā bāze, lai varētu efektīvi šo jautājumu atrisināt, slēdzot atsevišķas ieslodzījuma vietas, un būvējot jaunu cietumu. Tāpat jāveicina notiesāto personu nodarbinātība ieslodzījuma vietās," pauž Bērziņš.

Arī nākamgad viena no Bērziņa darba prioritātēm būs latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas statusa nostiprināšana un tās lietošanas veicināšana.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Saeima apstiprināja jauno Ivara Godmaņa valdību, kurā Bērziņš turpinās pildīt tieslietu ministra pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!