Foto: F64

Iekšlietu ministrija aicina sabiedrību izteikt priekšlikumus par jauno fotoradaru vēlamajam atrāšanās vietām un braukšanas ātruma fiksēšanas priekšnoteikumiem, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Saeima 6.jūnijā notikušajā sēdē, ņemot vērā 11 805 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu par limita noteikšanu fotoradaru fiksētajam transportlīdzekļu braukšanas ātrumam, nolēma uzdot Ministru kabinetam līdz 1.septembrim sagatavot grozījumus normatīvajos aktos, lai reglamentētu svarīgākos noteikumus un ierobežojumus braukšanas ātruma pārkāpumu fiksēšanai ar tehniskajiem līdzekļiem.

Priekšlikumus ministrija gaidīs līdz 31.jūlijam, tos sūtīt uz elektroniskā pasta adresi Sandis.Blumbergs@iem.gov.lv. Ministrija lūdzam priekšlikumu sniedzējus norādīt kontaktinformāciju - vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, institūciju, kuru pārstāvat, ja tāda ir.

Jau vēstīts, ka februārī raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots Saeimā iesniedza iniciatīvu "Fotoradari 15+", ko atbalstījuši vairāk nekā 10 000 Latvijas iedzīvotāju un kas paredz ar fotoradariem fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk kā 15 kilometriem stundā pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

Kopš pērnā gada 16. decembra uz Latvijas ceļiem vairs nedarbojas fotoradari, kas savulaik tika uzstādīti, pamatojoties uz līgumu ar "Vitronic Baltic", kas vēlāk pārdēvēts par "V-Traffic". Privātais komersants tā arī nespēja izpildīt no līguma izrietošās saistības par stacionāro fotoradaru uzstādīšanu, tādēļ pērnā gada nogalē līgums ar uzņēmumu tika lauzts.

Pēc neveiksmīgā pirmā mēģinājuma Latvijā ieviest fotoradarus, nolemts, ka to tagad uzticēs CSDD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!