Foto: RIA Novosti/Scanpix
Otrdienas rītā Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēma lēmumu anulēt apraides atļauju "TV Rain" un ģeobloķēt tā raidīšanu "Youtube" platformā Latvijas teritorijā. Lēmuma neviennozīmību akcentē vairāki soctīklu lietotāji.

Jau ziņots, ka NEPLP lēmumu pieņēmusi, vērtējot pārkāpumu kopumu, kas pieļauti pēdējā laikā: valsts valodas celiņa nenodrošināšana pārraidēm, Krimas attēlošana kartē kā daļa no Krievijas teritorijas, Krievijas armijas saukšana par "mūsu armiju", iespējama atbalsta paušana Krievijas armijai. Tāpat vērtēta no Valsts drošības dienesta saņemtā informācija, kuras saturu Āboliņš neatklāja.

"Vērtējot likumpārkāpumu kopumu, NEPLP pārliecināta, ka "TV Rain" vadība neizprot un neapzinās pārkāpumu būtiskumu un nopietnību, tāpēc viņi nevar darboties Latvijas teritorijā," sacīja NEPLP vadītājs.

NEPLP lēmums raisījis plašu viedokļu apmaiņu tviterī.


Jau vēstīts, ka NEPLP pieņemtais lēmums stāsies spēkā naktī uz ceturtdienu, 8. decembri, kad "TV Rain" jāpārtrauc raidīšana Latvijas teritorijā.

Ņemot vērā, ka "TV Rain" raida ne vien televīzijā, bet arī platformā "Youtube", NEPLP lūgs uzlikt ģeobloku "TV Rain" kanālam šajā platformā, lai saturs nebūtu pieejams Latvijā. "Krievijā viņi var brīvi raidīt internetā, par ko bijis izskanējis uztraukums," papildināja Āboliņš.

"Šis lēmums liecina, ka Latvija ir tiesiska un demokrātiska, medijiem atvērta valsts, jo Latvija ielaida valstī lielu skaitu ar Krieviju saistītu mediju, kas var te brīvi darboties. Tikai "TV Rain, kas pārkāpa likumu un neievēroja likumu, tika sodīts," piebilda Āboliņš.

NEPLP lēmumu iespējams pārsūdzēt.

"TV Rain" bija pārsūdzējis NEPLP lēmumu par soda piemērošanu saistībā ar valsts valodas skaņu celiņa nenodrošināšanu.

"TV Rain" vadītāja Anna Mongaita vietnē "Telegram" pavēstīja, ka medijs turpinās strādāt "Youtube", tādējādi gan zaudējot daļu skatītāju kabeļtelevīzijā. Viņa uzsvēra, ka kanāls ir spējīgs pārvarēt "episka apmēra grūtības", uzskatot, ka kanāls nav izpildījis savu misiju.

"Bet es gribu teikt, ka notiekošajā ir daļa no katra nīdēja darbības, kurš šajās dienās mīdīja "TV Rain", apsūdzot mūs noziegumā, kuru mēs neesam izdarījuši," vērtējot situāciju, rakstīja Mongaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!