Pēc atkārtotu nozīmīgu vides pārkāpumu konstatēšanas Valsts vides dienests (VVD) varētu lemt par uzņēmumu "B.L.B. Baltijas Termināls" un "Man Tess" darbības apturēšanu, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Kristīne Barševska.

Sestdien Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (VVD LRVP) saņēma informāciju no Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta (VUGD) par nepatīkamu smaku Ezera ielas rajonā, Rīgā. Uz notikuma vietu nekavējoties devās vides inspektori, lai klātienē iepazītos ar situāciju un noskaidrotu smakas cēloņus.

Pēc VUGD sniegtās informācijas AS "B.L.B. Baltijas Termināls" veicis dzelzceļa cisternu tīrīšanu.

Saskaņā ar Rīgas domes gaisa monitoringa staciju rādītājiem, benzola koncentrācija Tvaika ielā 44 šodien laika periodā no plkst.00:00 līdz plkst.03:00 sasniedza 310 mikrogramus uz kubikmetru, pie pieļaujamās benzola koncentrācijas līdz 5 mikrogramiem uz kubikmetru, t.i., vairāk kā 60 reizes pārsniedza maksimāli atļauto koncentrāciju.

VVD LRVP darbinieki sazinājās ar šajā teritorijā strādājošiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar produktu pārkraušanu (AS "B.L.B. Baltijas Termināls" , AS "MANN TESS" u.c.), un vērsa uzmanību, ka to darbībā ir jāievēro atbildīgo institūciju izvirzītie nosacījumi, kas minēti B kategorijas piesārņojošas darbības atļaujās un citos normatīvajos aktos.

Tāpat VVD LRVP pieprasīja šiem uzņēmumiem sniegt skaidrojumu par vides nosacījumu neievērošanu, tā pakļaujot riskam apkārtējo cilvēku veselību.

Tuvākajās dienās šiem uzņēmumiem tiks nosūtītas vēstules ar brīdinājumu par iespējamo darbības apturēšanu tā kā atkārtoti tiek pārkāptas normatīvajos aktos noteiktās vides prasības un uzņēmumiem izvirzītie nosacījumi šādu darbību veikšanai. Tāpat atbildīgie dienesti izvērtēs iespēju nosūtīt informāciju par atkārtoti konstatēto vides prasību neievērošanu tiesībsargājošām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!