Foto: LETA

Restorānā "Klīversala", kas atrodas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās, novērsta Jaungada sagaidīšana pēc Maskavas laika, tviterī otrdien paziņojis ēdināšanas uzņēmums.

Kompānija "Sweet Events" sākotnēji bija ieplānojusi svinību programmu, kurā pulksten 22.55 tika plānota Krievijas prezidenta Vladimira Putina Jaungada uzrunas kopīga skatīšanās. Pēc tās pulksten 23.55 programma paredzēta arī Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa uzruna.

Kā portālam "Delfi" skaidro LNB preses pārstāvis Augusts Zilberts, programmas melnraksts, kuru "Sweet Events" iesniedzis jau pirms pusotra mēneša, tūlītēji ticis noraidīts. Tiesa gan, pirmdienas vakarā minētais sākotnējais programmas melnraksts izplatījies soctīklos un izraisījis nepamatotu ažiotāžu.

"Diemžēl, kā redzams, kaut arī mainīta, tomēr internetā nezin kādu iemeslu dēļ "klejo" arī sākotnējā programmas versija. Tā sacēla nepamatotu ažiotāžu, neņemot vērā gan LNB, gan restorāna skaidrojumu par informācijas nekorektumu. Varam vēlreiz apstiprināt, ka kategoriski izslēgta Jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika, Krievijas prezidenta uzrunas skatīšanās vai citas tamlīdzīgas aktivitātes. Tas ir saskaņots ar pasākuma rīkotājiem," norāda Zilberts.

"Šaubu gadījumā varu uzsvērt, ka pasākumu koordinēšanas kārtība Gaismas pilī divarpus gadu laikā ir izstrādāta augstā līmenī – šā gada laikā vien ir notikuši ap 300 dažāda veida pasākumi, neieskaitot restorāna norises. Katram pasākumam ir atbildīgais uzraugs, klātesoša ir arī apsardze. Šajā gadījumā pasākumu pārraudzīs restorāna vadība. Tas ir darījums starp pasākumu aģentūru un restorānu," skaidro LNB preses pārstāvis.

"Iespējams, ka pasākuma "noskaņu" var interpretēt dažādi un tā var radīt piesardzīgu vai aizdomīgu attieksmi. Vienlaikus LNB restorāna vadība apzinās bibliotēkas kā nacionālas būves nozīmi Latvijā un ārpus tās," rezumē Zilberts.

Pēc dažu soctīklotāju celtās trauksmes restorāna pārstāvji otrdien precizēja, ka "Klīversalā" kategoriski izslēgta Jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika un tas nu ir saskaņots ar pasākuma organizatoriem.

Pēc minētā restorāna paziņojuma tvitera diskusijā savu nostāju publicēja arī Kultūras ministrija (KM), izsakot pateicību soctīklotājiem pa to, ka tie pamanījuši plānoto svinību programmu.

Ziņots, ka šīs nav pirmās publiskās Jaungada svinības Rīgā, kas šogad nenoritēs, kā sākotnēji plānojuši to organizatori.

Iepriekš vēstīts, ka Rīgas pašvaldība nav atļāvusi rīkot "Jaungada balli 1943. gada noskaņās" kinoteātra "Splendid Palace" telpās. "Jauno gadu 1943. gada stilā Rīgā neatzīmēs. Rīkotāji meklē citu vēstures posmu savam karnevālam," paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!