Foto: DELFI

Patlaban vienīgais šķērslis Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas pieņemšanai ekspluatācijā ir nenomainītie trolejbusu kontakttīklu balsti, atsaucoties uz Kultūras ministriju (KM), piektdien raksta laikraksts "Diena".

Tieši SIA "Rīgas satiksme" prasība nomainīt trolejbusu vadu turētājus aizkavējusi LNB atvēršanu.

LNB direktors Andris Vilks laikrakstam atzinis, ka tas apgrūtina darbu plānošanu, tāpat arī ēkā nevar notikt iepriekš plānoti pasākumi.

KM norāda, ka "Rīgas satiksmes" prasība iepriekš saskaņotajā infrastruktūras projektā nebija iekļauta, un ierobežoto līdzekļu dēļ to uzreiz nav iespējams izpildīt. "Finansējuma piesaistei, iepirkuma procedūrām, kontakttīklu balstu projektēšanai un izbūvei nepieciešams laiks. Tiek darīts viss nepieciešamais, lai jau nākamajā valsts budžeta plānošanas posmā pieprasītu finansējumu LNB piegulošās teritorijas labiekārtošanai, kurā būtu iekļauta arī kontakttīklu balstu nomaiņa," laikrakstam sacījis KM LNB projekta īstenošanas nodaļas vadītājs Indriķis Builis.

"Rīgas satiksme" savās prasībās par stabu nomaiņu neesot piekāpusies, un tāpēc Rīgas pilsētas būvvalde atsakoties saskaņot LNB jaunās ēkas projekta sadalīšanu kārtās.

LNB jaunās ēkas atvēršana varētu aizkavēties līdz pat maija vidum.

"Rīgas satiksmes" runasvīrs Viktors Zaķis laikrakstam atzinis, ka "vadiem kaut kur jākarājas". Viņš norādījis, ka pirms tam LNB jaunās ēkas vietā atradušās citas būves, un vadi pie tām bija piestiprināti ar atsaitēm. Pēc veco namu nojaukšanas tika uzlikti pagaidu stabi, taču tie jānomaina pret pastāvīgiem, lai viss atbilstu drošības prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!