Foto: DELFI
Darbu pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas infrastruktūras objektu izbūves plānots sākt šā gada maijā, informēja Kultūras ministrijā (KM).

LNB infrastruktūras objektu būvdarbu pirmās kārtas atklāts konkurss tika izsludināts šā gada 3.janvārī, savukārt februāra sākumā konkursa nolikumu grozīja, no būvdarbu apmēra izņemot ārējo elektrisko tīklu sadaļu, norādīja KM Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas nodaļas vadītājs Indriķis Builis. Elektrisko pieslēgumu organizē sistēmas operators – "Sadales tīkls".

Grozījumos ir mainītas arī prasības pretendenta galvenā personāla pieredzei no 10 gadiem līdz vismaz piecu gadu pieredzei attiecīgajā jomā, kā arī novērstas atsevišķas redakcionālas kļūdas.

Pēc Buiļa teiktā, konkrētais LNB infrastruktūras iepirkums nekavē veikt LNB ēkas būvdarbus. Infrastruktūras objektu būvdarbus plānots sākt maija sākumā.

LNB infrastruktūras pirmā būvniecības kārta ietver minimālo darbu daudzumu, lai varētu sākt LNB ēkas ekspluatāciju, un tajā paredzēta LNB daudzfunkcionālās tehniskās ēkas daļēja izbūve, LNB tehniskās ēkas pieslēgums esošajai siltumtrasei, ūdensvada un kanalizācijas tīklu pieslēgums LNB un tehniskajai ēkai un ar to saistītā atsevišķu tīklu posmu rekonstrukcija un pārnešana, atklātas autostāvvietas izbūve, lietus ūdens kanalizācija no LNB ēkas un autostāvvietas, dzesēšanas maģistrālā tīkla un sūkņu stacijas izbūve, kā arī atsevišķi labiekārtojuma, ielu krustojumu, ielu un ietvju rekonstrukcijas darbi.

Jau vēstīts, ka LNB būvnieki – Nacionālā būvkompāniju apvienība (NBA) – veltījuši pārmetumus Kultūras ministrijai par kavēšanos ar infrastruktūras būvniecības iepirkumu, kā dēļ būvniekiem esot apgrūtināta ēkas iekšdarbu pabeigšana, jo līgums ar NBA neparedz ne ārējās infrastruktūras, ne iekšējo komunikāciju pieslēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!