Foto: DELFI
Lieldienu brīvdienās Latvijā darbojas vismaz trīs slēpošanas kompleksi, liecina apkopotā informācija.

Atpūtas kompleksā "Gaiziņš" atvērta slēpošanas trase "Mazais Golgāts" un "Lielais Golgāts". Slēpošanas trases strādās visas brīvdienas no plkst.10 līdz 24. Slēpot un atpūsties gribētāji aicināti līdzi ņemt olas un piedalīties to krāsošanā un ripināšanā.

Savukārt Reiņa trasē Siguldā no piektdienas līdz pirmdienai atvērta daļa no galvenās trases un darbojas viens pacēlājs. Darba laiks ir no plkst.12 līdz 18.

Žagarkalns, kas atrodas pie Cēsīm, visas brīvdienas ir atvērts no plkst.10 līdz 19. Darbojas garākā Žagarkalna puses nogāze, savienojuma nogāze ar Lielo nomu un Snovborda parks. Pirmdien, 9.aprīlī, šeit plānots sezonas noslēguma karnevāls.

Aģentūra BNS piektdien novēroja, ka slēpotāju un snovotāju skaits ir mazāks nekā ziemā un rindas pie trasēm neveidojas.

Sinoptiķi prognozē, ka no sestdienas vakara līdz pirmdienas naktij daudzviet Latvijā pamatīgi snigs un puteņos. Labākā diena ziemas prieku baudīšanai varētu būt pirmdiena, kad valsts lielākajā daļā zemi klās svaiga sniega sega, uzspīdēs saule un vējš pierims.

Nākamās nedēļas gaitā laiks kļūs siltāks un Lieldienās sasnigušais sniegs nokusīs, tādēļ šīs, visticamāk, ir šopavasar pēdējās brīvdienas, kad Latvijā vēl darbojas slēpošanas trases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!