Foto: LETA

Ceturtdien, 31. oktobrī, parlaments galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, kas paredz noteikt, ka Saeimas deputāts, Ministru prezidents un viņa biedrs, ministrs, īpašu uzdevumu ministrs un parlamentārais sekretārs var savienot darbu ar citiem amatiem biedrībās, nodibinājumos un sociālajos uzņēmumos tad, ja par tiem nesaņem atalgojumu, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Tāpat trešajā lasījumā deputāti ceturtdien lems par grozījumiem Darba aizsardzības likumā, ar kuriem likumā paredzēts ietvert regulējumu par administratīvo atbildību darba aizsardzības jomā, kā arī noteikt kompetento iestādi soda piemērošanā.

Pirmajā lasījumā Saeima ceturtdien skatīs jauna Preču zīmju likuma projektu, ar kuru plānots regulēt tiesiskās attiecības preču zīmju reģistrācijas, kā arī preču zīmju un ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu lietošanas un aizsardzības jomā.

Deputāti konceptuāli skatīs arī grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Likumā paredzēts noteikt, ka valsts nodrošina agrīnu attīstības izvērtējumu visiem bērniem vecumā no 2 līdz 2,5 gadiem.

Izskatīšanai komisijās paredzēts nodot arī vairākus jaunus likumprojektus, tostarp Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likuma projektu, ar kuru paredzēts nodrošināt šo personu profesionālās darbības uzraudzību un tiesiskos pamatus.

Saeimas Juridiskā komisija sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut grozījumus likumā "Par tiesu varu" un Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā, ar kuriem paredzēts stiprināt tiesu varas neatkarības un atbildības līdzsvaru. Savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija Saeimu aicinājusi darba kārtībā iekļaut likumprojektu, ar kuru paredzēts Finanšu un kapitāla tirgus komisijai un Patērētāju tiesību aizsardzības centram piešķirt tiesības uzsākt administratīvo lietu, konstatējot pārkāpumus, kas rada vai var radīt būtisku kaitējumu maksājumu pakalpojumu izmantotāju vai elektroniskās naudas lietotāju interesēm.

Saeimas 31. oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 13 jautājumi.

Savukārt pulksten 17 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!