Foto: DELFI Aculiecinieks

Līdzīgi kā iepriekš galvenie riski 16.marta pasākumu laikā ir saistīti ar iespējamām provokācijām, kuru mērķis ir diskreditēt Latviju, parādot to kā valsti, kur it kā atdzimst fašisms, pastāstīja Drošības policija (DP).

DP akcentē, ka fakts, ka Latvija šobrīd ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, palielina iespēju, ka var tikt veiktas provokatīvas darbības nolūkā izraisīt iespējami plašāku rezonansi ārvalstu plašsaziņas līdzekļos. 16.marta pasākumi tradicionāli piesaista dažādu ārvalstnieku, kuri atbalsta mītu par fašisma atdzimšanu, uzmanību un šis gads nav izņēmums.

Vienlaikus Drošības policija norāda, ka tā, kā jau katru gadu pirms 16.marta, strādā pastiprinātā režīmā, lai savlaicīgi identificētu potenciālos riskus un novērstu tos.

Jau vēstīts, ka RD apstiprinājusi visus 16.marta pasākumu pieteikumus.

RD saņēmusi četrus iesniegumus par leģionāru dienā plānotajiem pasākumiem. Biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" 16.martā no plkst.11 līdz plkst.13 pieteikusi gājienu maršrutā Doma baznīca - Zirgu iela - Līvu laukums - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis.

Biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam" no plkst.6 līdz plkst.13 pieteikusi sapulci Brīvības pieminekļa laukumā un piegulošajos parkos. Savukārt "Latvijas Antinacistiskā komiteja" plānoja piketu no plkst.10 līdz plkst.14 pie Brīvības pieminekļa. Tikmēr nacionālradikālās biedrības "Gustava Celmiņa centrs" vadītājs Igors Šiškins no plkst.11 līdz plkst.13 piketēs pie "Laimas" pulksteņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!