Gan Saeimas deputāts Veiko Spolītis, gan viņa kolēģis Dzintars Zaķis ir kaitējuši partijas "Vienotība" tēlam, portālam "Delfi" atzina šī politiskā spēka līdere Solvita Āboltiņa.

Komentējot informāciju, ka līdz ar Zaķa izslēgšanu no frakcijas varētu tikt aktualizēts jautājums par Spolīša izslēgšanu, Āboltiņa norādīja, ka vispirms jāsagaida frakcijas sēde.

Vienlaikus viņa atzina: "Divi cilvēki ir pametuši partiju, bet ne frakciju. Un divu cilvēku darbības ir kaitējušas partijas tēlam."

Jau vēstīts, ka "Vienotība" trešdien, 4. novembrī, plāno lemt par Zaķa izslēgšanu no Saeimas frakcijas, un, visticamāk, ierosinājums par viņa izslēgšanu varētu tikt atbalstīts.

Tāpat varētu tikt aktualizēts jautājums par Spolīša darbību frakcijā, iepriekš ziņoja aģentūra LETA, atsaucoties uz savā rīcībā esošu neoficiālu informāciju.

Pēc tam, kad dzērumā tika pieķerts pie auto stūres, Spolītis izstājās no "Vienotības", tomēr nenolika deputāta mandātu un turpina darboties arī partijas Saeimas frakcijā.

Zaķis par izstāšanos no partijas paziņoja pagājušajā nedēļā, nesagaidot valdes lēmumu par viņa izslēgšanu. Oktobra sākumā Rēzeknes tiesa par vainīgu balsu pirkšanā Saeimas vēlēšanās par labu Zaķim atzina Jevgeņiju Brovčenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!