Gandrīz puse jeb 46% Latvijas iedzīvotāju jau veic vai arī tuvākā pusgada laikā plāno veikt sava mājokļa remontu, liecina "Swedbank" pētījums par Latvijas iedzīvotāju mājokļa remonta plāniem. Visbiežāk iedzīvotājiem remonts aktuāls virtuvēs un dzīvojamajās istabās.
Visretāk kā aktuālākās remontējamas telpas tiek minēts remonts guļamistabā vai bērnistabā.

Par savas dzīves telpas kvalitātes uzlabošanu lielākā daļa iedzīvotāju domā regulāri - vairāk kā trešdaļa (35%) respondentu kosmētisko remontu savos mājokļos veic reizi 5-6 gados un nedaudz mazāk (31%) reizi 2-4 gados. Iedzīvotāji ar augstākiem ienākumiem visbiežāk veic mājokļa remontu reizi 2-3 gados, turpretī iedzīvotāji ar vidējiem ienākumiem remontu visbiežāk veic reizi 5-6 gados.

Lielākā daļa sieviešu (30%) uzskata, ka tūlīt vajadzētu remontēt virtuvi, turpretī vairums vīriešu (24%) domā, ka nekavējoties remontu būtu pelnījusi dzīvojamā istaba. Vīrieši biežāk norādījuši, ka vēlas remontēt visu mājokli uzreiz. Virtuves remonts ir daudz svarīgāks ārpus Rīgas, bet galvaspilsētas iedzīvotājiem nozīmīgāks ir dzīvojamās istabas remonts.

Gandrīz puse (45%) iedzīvotāju remonta veikšanai plāno izmantot savus ietaupījumus, turpretī katrs ceturtais ņemtu kredītu bankā. Aptuveni 25% iedzīvotāju remonta veikšanai plāno tērēt no 500 līdz 1000 latiem, bet katrs piektais - no 1000 līdz 5000 latiem.

Jaunāki iedzīvotāji remontam plāno tērēt daudz lielākus līdzekļus - aptuveni puse iedzīvotāju vecumā līdz 39 gadiem plāno tērēt remontam no 1000 līdz 5000 latu. Gandrīz puse jeb 44% iedzīvotāju šim nolūkam aizņemas summu, kas pārsniedz 10 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!