Foto: LETA
Prokrieviskais aktīvists un "Nepilsoņu kongresa" priekšsēdētājs Aleksandrs Gapoņenko no Krievijas fonda atbalstam tautiešiem ārzemēs saņēmis 7000 eiro, ārzemju medijam "Aljazeera" atzinis pats Gapoņenko.

Krievijas ārzemēs dzīvojošo tautiešu atbalstam ir tikai viena no vairākām Krievijas nevalstiskajām organizācijām, kas tiek uzskatīta par Kremļa politikas veidošanas Baltijas valstīs veidu. Vienlaikus prokrieviskais aktīvists sarunā ar "Aljazeera" noliedzis, ka pilda Kremļa pasūtījumus.

Jau ziņots, ka Drošības policija 26.maijā Gapoņenko aizturējusi un sākusi pret viņu kriminālprocesu par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Drošības policija informēja portālu "Delfi", ka tā veikusi tiesas sankcionētu kratīšanu vairākos objektos, kur izņēmusi dažādus priekšmetus. Procesuālās darbības veiktas saistībā ar uzsākto kriminālprocesu.

Pēc nopratināšanas Drošības policija Gapoņenko atbrīvojusi, taču kriminālprocesā viņam piemērots personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statuss.

Savukārt vēl februārī Gapoņenko Igaunijā aizturējusi Igaunijas drošības policija. Pats Gapoņenko aģentūrai LETA toreiz sacīja, ka jau trīs stundas bijis aizturēts un atrodies Pērnavā. Viņam neesot uzrādīti aizturēšanas iemesli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!