"Tēvzemes nacionālo spēku savienības" pārstāvji šodien nolika baltas neļķes un izdevuma "DDD" eksemplārus Pārdaugavā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem.

Ziedus nolika tā dēvētās Gardas meitenes Līga Muzikante un Liene Apine.

Puķu klāstā pieminekļa pakājē Apine arī novietoja vairākus avīzes "DDD" eksemplārus, brienot pa iedzīvotāju sanestajām puķēm un izpelnoties sašutuma izsaucienus no apkārtējiem. Meiteņu atnestās avīzes 9.maija svinētāji tūlīt arī aizvāca.

Ceļā līdz piemineklim bija vairāki mēģinājumi aizkavēt "Tēvzemes nacionālo spēku savienības" aktīvistus, tomēr tas neizdevās.

Jaunietes izpelnījās dažādus epitetus un lamuvārdus.

Par šo apsaukāšanos viens no nacionālo spēku aktīvistiem sūdzējās klātesošam policistam, bet tas ne ar kādām darbībām uz šo sūdzību nereaģēja.

Kā stāstīja Apine, pie Kongresu nama un pie Akmens tilta policija aizturējusi vairākus "Tēvzemes nacionālo spēku savienības" biedrus, kuriem tika atņemti dzeloņdrāšu vainagi, tādēļ pie pieminekļa atnesti tikai ziedi un avīzes, "lai atgādinātu, ka latvieši ir valdnieki šajā zemē".

Policija šodien aizturēja arī "Tēvzemes nacionālo spēku savienības" līdzpriekšsēdētāju Viktoru Birzi, līdz ar to viņam neizdevās šodien iecerētā dzeloņdrāšu vainaga novietošana pie pieminekļa Uzvaras parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!