Komentējot neviennozīmīgo situāciju ar uzņēmēja Viktora Grūtupa firmai piešķirtajiem nodokļu atvieglojumiem, Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Juris Silovs portālam „Delfi” atzina nepieciešamību grozīt to reglamentējošus saistošos noteikumus. Taču domes priekšsēdētājs norādīja, ka uzņēmumi, kuri strādā pagasta labā, ir jāatbalsta.

Portāls „Delfi” jau rakstīja, ka Garkalnes novada dome pārkāpusi pašu izdotos saistošos noteikumus, piešķirot nodokļu atvieglojumus Inčukalna novadā reģistrētajam uzņēmumam „Stabils projekts”, kurš pieder Grūtupam. Domes saistošo noteikumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu atsevišķām nodokļu maksātāju kategorijām 3.punkts paredz, ka Garkalnes novada dome nodokļu atvieglojumus var piešķirt tiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Garkalnes novadā vai juridiskā adrese ir Garkalnes novadā.

Silovs sarunā ar portālu „Delfi” atzina, ka šobrīd tiešām ir situācija, ka dome pārkāpj pašu izdotos noteikumus, uz to, veicot pārbaudi, norādījusi arī Valsts kontrole. Tomēr Silovs uzsvēra, ka ir nepieciešams atbalstīt tos uzņēmējus, kuri strādā pagasta labā. „Mums ir tikai kādi trīs lielie uzņēmumi, kuri cilvēkiem dod darba vietas un sakopj vidi. Ir jāpriecājas, ka mums tādi uzņēmēji vispār ir,” sarunā ar portālu „Delfi” norādīja domes priekšsēdētājs. „Var jau viņus neatbalstīt un pazaudēt,” situāciju skaidro Silovs.

Domes priekšsēdētājs norādīja, ka no šiem atvieglojumiem ieguvēji ir nevis uzņēmēji, kuri tos saņem, bet gan pagasts. Viņš uzsvēra, ka atvieglojumi tiek piešķirti visiem, kuri vēršas domē. „Uzskatu, ka šiem jautājamiem ir jāpieiet liberāli un uzņēmēji ir jāatbalsta,” uzsver Silovs.

Portāls „Delfi” jau rakstīja, ka novada dome pērn Grūtupam piešķīrusi nodokļu atvieglojumus 70% apmērā, lai gan viņam piederošais uzņēmums SIA „Stabils projekts” reģistrēts Rīgas rajonā, Inčukalna novadā, "Vītiņkalni”.

Grūtups sarunā ar portālu „Delfi” atzina, ka formāli noteikumi nav ievēroti, taču, ja uz to paskatās racionāli, likuma gars pārkāpts nav. „Reāli uzņēmuma darbība notiek Garkalnes pagastā, kuram uzņēmums maksā arī nekustamā īpašuma nodokli,” skaidroja Grūtups.

Garkalnē uz uzņēmēja zemes atrodas būvmateriālu veikals „Depo”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!