Foto: Valsts policija

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) pabeidzis pārbaudi Rīgas Riteņbraukšanas skolā, kuras audzēkņi cieta Garkalnē notikušajā ceļu satiksmes negadījumā. Skolā konstatēti vairāki pārkāpumi, LNT raidījumā "900 sekundes" pavēstīja IKVD vadītāja Inita Juhņēviča.

Dienests atklājis, ka negadījumā iesaistītajā riteņbraucēju grupā divi bērni esot braukuši bez riteņbraucēja apliecības. Tāpat dienests izpētījis, ka bērniem gada sākumā nav notikusi drošības instruktāža par to, kā būtu jārīkojas uz ceļa.

IKVD vadītāja Juhņēviča raidījumam atklāja, ka konkrētajā riteņbraucēju grupā vienkopus trenējās gan mazi, aptuveni 12 gadus veci bērni, gan lieli – teju pilngadīgi. Lai arī riteņbraucēju skolas pārstāvji norāda, ka šādi vecākie bērni var pieskatīt mazākos, dienests uzskata, ka šāda prakse nav pareiza.

Tāpat IKVD konstatējis, ka atsevišķi bērni, kas piedalās treniņos, nav atrodami izglītības iestādes skolēnu sarakstos.

Neviens no šiem aspektiem nav tieši ietekmējis negadījumu, uzvēra IKVD vadītāja: "Galavārds ir jāsaka policijai, raugoties no ceļu satiksmes drošības viedokļa."

Jau ziņots, ka pirmdien, 26. okotbrī, Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām tika nogādāti seši bērni.

Pēc sadursmes velobraucēju pavadošā automašīna iebraukusi grāvī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!