Rīgas dome gatavojas sniegt atbalstu uzņēmējam Guntim Indriksonam piederošās SIA "Stadions" iecerei celt kultūras un sporta kompleksu blakus "Skonto" stadionam.
Rīgas domes Finanšu komiteja trešdien akceptēja domes lēmuma projektu par atbalstu SIA "Stadions". Projekta pieņemšanas gadījumā dome apņemsies izmantot pirmpirkuma tiesības iegādāties šo objektu par ne vairāk kā 8,2 miljoniem latu gadījumā, ja SIA "Stadions" kādreiz nolemtu centru pārdot. Ar šādām garantijām uzņēmumam paveras iespējas saņemt mazākus procentus banku kredītiem, kas būtu paredzēti kultūras un sporta kompleksa celšanai.

Plānots, ka domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram tiks uzdots par kompleksa celtniecību noslēgt atbalsta vai ķīlas līgumu ar SIA "Stadions" un to kreditējošo institūciju.

Lēmumprojekts paredz, ka dome atbalsta SIA "Stadions" ieceri īstenot sporta un kultūras kompleksa otrās kārtas celtniecību un aprīkošanu starp Hanzas un E.Melngaiļa ielu.

Kā skaidroja domes Finanšu departamenta direktors Raimonds Krūmiņš, šī domes apņemšanās paredz, ka gadījumā, ja SIA "Stadions" pārdos nekustamo īpašumu, "dome nopietni izturēsies pret pirmpirkuma tiesību izmantošanu". Ja šis īpašums tiks pārdots dārgāk nekā par 8,2 miljoniem latu, dome pirmpirkuma tiesības varētu arī neizmantot. Krūmiņš uzskata, ka domei šādi nosacījumi ir izdevīgi, jo nekustamā īpašuma vērtība noteikti būšot augstāka par 8,2 miljoniem latu.

Minētie 8,2 miljoni latu esot ceļamo kultūras un sporta objektu vērtība, neskaitot zemes vērtību.

Krūmiņš atzina, ka ar šādu domes atbalstu SIA "Stadions" var cerēt uz izdevīgākiem kredīta nosacījumiem objekta būvniecībai. Taču tas nenozīmējot, ka dome kredītu garantē.

Lēmumprojektā norādīts, ka teritorijā starp Hanzas un E.Melngaiļa ielu paredzēts ierīkot multifunkcionālu sporta halli ar futbola, basketbola, hokeja, handbola, volejbola un tenisa laukumiem, trenažieru zāli un publisku slidotavu.

Lēmumprojekts paredz uzdot domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentam sadarbībā ar SIA "Stadions" izstrādāt kalendāro plānu un laika grafiku iespējamām pašvaldības izglītības un sporta iestāžu audzēkņu nodarbībām jaunceļamajos objektos mācību programmas ietvaros. Tāpat paredzēts, ka audzēkņi kompleksā varēs darboties vasaras nometņu laikā.

Izskatot šo jautājumu Finanšu komitejā, iebildumi neradās arī domes opozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!