Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters pieprasa Rīgas domei atjaunot "Trest Oil" degvielas uzpildes stacijas būvniecības laikā nopostīto Baložkalna kāpu un triju dienu laikā sniegt informāciju par plānotajiem darbiem. Par to informēja Gatera preses sekretārs Ansis Pūpols.
Ministrs vēstulē Rīgas mēram norāda, ka Ekonomikas ministrija kā nelikumīgu anulējusi Rīgas būvvaldes izsniegto atļauju SIA "Trest Oil Co" degvielas uzpildes stacijas celtniecībai Baložkalna kāpā. Gaters uzskata, ka būvvaldes pieļauto nelikumību dēļ cietusi Juglas apkaimes iedzīvotājiem nozīmīga dabas teritorija, tādēļ "Rīgas domei, nevis kādam labticīgajam uzņēmumam ir pienākums šo teritoriju atjaunot sākotnējā izskatā".

Gaters arī ir neizpratnē, ka degvielas uzpildes stacija (DUS) domāta īslaicīgai lietošanai, tādēļ tai nevajadzēja veidot ielu sarkano līniju projektu. "Nav normāla situācija, ka kāds nosaka īslaicīga projekta statusu objektam, kura dēļ jānorok kāpa," teica Gaters.

Savukārt Rīgas būvvalde apstrīd Valsts būvinspekcijas lēmumu anulēt atļauju benzīntanka celšanai. Pašvaldības pārstāvji uzskata, ka būvinspekcija nav iepazinusies ar projekta dokumentāciju, jo tajā teikts, ka paredzētajai DUS ir īslaicīgas lietošanas būves statuss un tādēļ to var atļaut celt bez sarkano līniju projekta.

Rīgas būvvalde pērn izsniedza atļauju "Trest Oil" benzīna uzpildes stacijas projektam, taču šogad janvārī, sākot būvniecību, tika nopostīta Baložkalna kāpa. 19 februārī pēc Gatera uzdevuma Valsts būvinspekcija atļauju anulēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!