Foto: LETA

Cilvēkus, kas ir geji vai atbalsta viņus, nevar nosaukt citādi kā vien par upuriem, pirmdien intervijā "Neatkarīgajai" saka Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

"Cilvēkus, kas ir geji vai atbalsta viņus, nevar nosaukt citādi kā vien par upuriem. Viņi agrā jaunībā vai bērnībā bieži vien ir tikuši izmantoti vai ievilkti homoseksuālisma tīklos, vēlāk viņi atražo šo pieredzi," uzsver arhibīskaps.

Viņš norāda, ka homoseksuālismam var būt simt un viens iemesls, bet visbiežāk tā ir disharmonija ģimenē, apkārtējā vide, tā ir izmantošana vai ietekmēšana, līdz ar to viņa identitāte ir traumēta.

"Tā ir atkāpe no Dieva plāna. Bet šis plāns mums ir skaidrs: savienība var būt tikai starp vīrieti un sievieti, un no viņu abu mīlestības pilnas savienošanās laulībā dzimst bērni," sacījis Stankevičs.

Viņš arī aicina nākamgad gaidāmajam Praidam nepievērst nekādu uzmanību un nepiedalīties tajā. Nevajagot arī sākt nekādu agresīvu kampaņu pret, jo tā viņiem būs tikai reklāma.

"Tad viņi klaigās pa visu pasauli, ka viņus, lūk, diskriminē. Es aicinu visus ticīgos gavēt un lūgties par to, lai Dievs attīra Latviju no morālās netīrības un ved pie prāta tos, kas aizgājuši neceļos," norāda arhibīskaps.

Viņš arī respektējot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča atzīšanos, ka ir gejs. "Es respektēju viņa tiesības brīvi paust savu viedokli. Tomēr brīvība ir cieši saistīta ar atbildību un patiesību. Tas kļūst īpaši aktuāli jaunajā situācijā, kas ir radusies pēc viņa publiskās deklarācijas," sacīja Stankevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!