Foto: Evija Trifanova/LETA
Saistībā ar būvdarbiem no pirmdienas, 20. februāra, līdz 3. martam slēgs transportlīdzekļu satiksmi Ģenerāļa Radziņa krastmalas brauktuvē virzienā uz 13. janvāra ielu, novirzot satiksmi pa otru brauktuvi un izveidojot tajā divvirzienu kustību. Minētie ierobežojumi būs spēkā posmā no Turgeņeva ielas līdz 13. janvāra ielai, "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Tāpat minētajā laika periodā saglabāsies satiksmes ierobežojumi Ģenerāļa Radziņa krastmalā pie krustojuma ar 13. janvāra ielu, kā arī posms no Spīķeriem līdz 13. janvāra ielai gājēju kustībai ir slēgts.

Transportlīdzekļu satiksme būs slēgta arī Maskavas ielā, posmā no 13. janvāra ielas līdz pagriezienam uz Ģenerāļa Radziņa krastmalu.

Tāpat satiksme būs slēgta Maskavas ielā, pagriezienā no Maskavas ielas uz Ģenerāļa Radziņa krastmalu, un pagriezienā no Ģenerāļa Radziņa krastmalas uz Maskavas ielu.

Savukārt Turgeņeva ielā, posmā un virzienā no Elijas ielas līdz Gogoļa ielai, izveidos sabiedriskā transporta joslu.

Par darbu veikšanu atbildīgajai pilnsabiedrībai "RBBL" uzdots nodrošināt ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajā ielā, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī operatīvā un sabiedriskā transporta satiksmi.

Kā ziņots, 13. februārī tika sākti 28 miljonus eiro vērtie "Rail Baltica" integrēšanas projekti Rīgas centra infrastruktūrā, sākot pārbūves darbus Ģenerāļa Radziņa krastmalā.

Lai nodrošinātu drošu un ērtu satiksmi Centrālās stacijas apkārtnē, līdz gada beigām tiks pārbūvēti trīs krustojumi un izbūvēta mūsdienīga gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta infrastruktūra. Būvdarbu laikā būs ievērojamas izmaiņas satiksmē Centrālās stacijas apkārtnē.

Līdz ar to iedzīvotājiem būšot jārēķinās ar nopietniem satiksmes ierobežojumiem Ģenerāļa Radziņa krastmalā, 11. novembra krastmalā un 13. janvāra ielā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) stāstīja, ka pirmos četrus "Rail Baltica" integrēšanas projektus Rīgas centra infrastruktūrā jāpabeidz jau šogad, piebilstot, ka kopumā paredzēti 40 projekti.

Ķirsis uzsvēra, ka darbi notiks paralēli "Rail Baltica" pamattrases būvdarbiem, kā arī "Rīgas satiksmes" tramvaja sliežu pārbūves darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!