Foto: LETA
Ģenerālprokurors atcēlis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu, ar kuru Saeimas deputātam no "Saskaņas" Jānim Tutinam liegta iespēja iepazīties ar valsts noslēpumu saturošu informāciju, trešdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Laikraksts atzīmē, ka gadījumi, kad ģenerālprokurors atceļ SAB lēmumu, ir ārkārtīgi reti. Prokuratūra norāda, ka tas apliecinot, cik ļoti detalizēti un izsvērti ir biroja lēmumi par liegumu iepazīties ar valsts noslēpumu saturošu informāciju, taču, izvērtējot SAB atteikumu attiecībā uz Tutinu, prokuratūrai radušās šaubas par tā pamatotību un birojam uzdots veikt papildu pārbaudes.

"Neatkarīgā" vēsta, ka, pēc neoficiālas informācijas, Tutinam būšot jāiztur tā dēvētā melu detektora jeb poligrāfa pārbaude.

Tutins līdzīgi citiem politiķiem, kuriem liegta piekļuve valsts noslēpumu saturošai informācijai, kategoriski noliedz, ka viņam būtu kaut mazākā nojausma par to, kādā informācijā balstīts SAB lēmums. Pēc prokuratūras atbildes saņemšanas viņš neslēpj gandarījumu, raksta "Neatkarīgā".

Laikraksts piebilst, ka ģenerālprokurora lēmums nenozīmē, ka Tutins iegūs tiesības piekļūt valsts noslēpumam, jo SAB arī pēc atkārtotas pārbaudes var saglabāt iepriekšējo viedokli un pielaidi nepiešķirt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!