Foto: LETA

Medikaments, ko vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) minējis kā iespējamu vaininieku alkohola konstatēšanā viņa asinīs pēc satiksmes negadījuma, satur vien augu eļļas, apgalvo ražotājs.

"Silvanols" izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka "Faringospray" nesatur alkoholu un ir drošs lietošanai autovadītājiem un bērniem. Tā sastāvā esot kliņģerīšu, smiltsērkšķu un bergamotes eļļas.

Iepriekš TV3 ziņām Gerhards sacīja: "Protokols liecina, ka nebraucu dzēris. Varbūt pie vainas "Faringospray" vai kāds cits preparāts, vai deguna ziede, ko pašlaik lietoju pret iekaisumu."

Citus medikamentu nosaukumus viņš neminēja.

Kā vēstīts, 7. jūnijā Gerhards Vecrīgā, izbraucot no savas dzīvesvietas, traumēja kādu sievieti, kas piedalījusies brīvdabas dievkalpojumā. Pēc aculiecinieku teiktā ministrs izturējies neiecietīgi, bet ar sava padomnieka starpniecību Gerhards norādīja, ka cilvēku grupa viņam aizšķērsojusi ceļu un viņam nācies izkāpt no auto un iesaistīties vārdu apmaiņā. Mēģinot apbraukt cilvēku grupu, kādai sievietei saspiesti kāju pirksti.

Vēlāk gan ministrs gan dievkalpojuma dalībniekiem, gan cietušajai atvainojās.

Tomēr politiķa nedienas nebija galā - klajā nāca informācija, ka negadījuma brīdī Gerhards bijis 0,41 promiles reibumā, kas gan nepārsniedz likumā pieļauto līmeni - 0,5 promiles. Tāpat neizpratni izraisījis arī fakts, ka amatpersona svētdienā braukusi ar dienesta auto. Viņš gan apgalvo, ka negadījuma brīdī devies uz darba tikšanos ar savas ministrijas pārstāvjiem.

Premjerministre Laimdota Straujuma (V) pirmdien Gerhardam izteikusi nosodījumu par viņa izraisīto satiksmes negadījumu. Viņas vērtējumā tā esot "robeža, kura gandrīz ir pārkāpta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!