Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) piemērojis vienu no bargākajiem sodiem Valsts vides dienesta (VVD) vadītājai Ingai Koļegovai - algas samazinājumu.

Ministra pārstāvis Arnis Zacmanis pastāstīja, ka algas samazinājums ir par 15% un tas piemērots uz četriem mēnešiem. Tas ir viens no bargākajiem sodiem, kādu amatpersonai iespējams piemērot.

Sods piemērots par amata pienākumu nepildīšanu saistībā ar vēsturiski piesārņotās vietas Sarkandaugavā sanācijas projekta īstenošanu. Proti, slēdzot līgumu par projekta īstenošanu, netika pārbaudīts, vai ir nepieciešamais finansiālais pamatojums. VVD bija secinājis, ka līgumu noslēgšanas brīdī Rīgas dome nemaz nebija apstiprinājusi nacionālo līdzfinansējumu 700 000 eiro apmērā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pagājušā gada decembrī no Rīgas domes saņēma vēstuli, kurā norādīts, ka Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta projektā 2015.gadam papildu līdzekļi projekta "Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija - Sarkandaugavas teritorijā" 2. kārtas īstenošanai nav paredzēti.

Pēc šādas vēstules saņemšanas VARAM ar Rīgas domes vadību centās rast risinājumus, tomēr vienošanās netika panākta.

Lai projekta īstenošana netiktu pārtraukta, ir panākta vienošanās ar Finanšu ministriju par līdzekļu pārdali no cita projekta, kas paredz Olaines šķidro bīstamo atkritumu izgāztuves sanāciju. Tomēr VARAM paralēli turpinās sarunas ar Rīgas brīvostas pārvaldi un Rīgas domi par projekta īstenošanai nepieciešamā līdzfinansējuma piešķiršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!