Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) Vecrīgā notikušā negadījuma brīdī bijis 0,41 promiles reibumā, piektdien vēstīja TV3 "Ziņas", atsaucoties uz raidījuma rīcībā esošu informāciju.

Par šādu promiļu daudzumu gan normatīvie akti neparedz sodu - saskaņā ar likumdošanu maksimālā pieļaujamā alkohola koncentrācija asinīs ir līdz 0,5 promilēm.

Pats Gerhards noliedza, ka būtu vadījis automašīnu alkohola reibumā un skaidroja, ka promiles uzrādījušās, jo viņš lietojis dažādus medikamentus.

Jau vēstīts, ka Gerhards svētdien, 7.jūnijā, Vecrīgā ar automašīnu uzbrauca uz kājas kādai sievietei, kura tobrīd piedalījusies kristīgā pasākumā Pils laukumā pie Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcas.

Ministrs skaidroja, ka esot braucis no savas dzīvesvietas pa vienīgo pieejamo ceļu, bet to aizšķērsojusi cilvēku grupa. Mēģinot apbraukt cilvēku grupu, viņš sastapies ar neapmierinātību, tāpēc apturējis automašīnu un iesaistījies vārdu apmaiņā ar pasākuma dalībniekiem. No viņiem arī uzzinājis, ka ir traumējis kādu no dalībniecēm.

Latvijas Romas katoļu baznīca vēlāk norādīja, ka ministrs ir izrādījis neiecietību, un Gerhards atvainojās ticīgajiem.

Gerhards apgalvoja, ka viņam nav bijis nodoms aizskart ticīgo cilvēku jūtas svētku pasākuma laikā un tajā brīdī viņš notikumu skatījis "tikai no satiksmes organizācijas viedokļa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!