Apvienībai TB/LNNK ir ļoti līdzīgs skatījums uz nacionālajām lietām, tāpēc tiek apsvērta iespēja kopīgi startēt rudenī gaidāmajās vēlēšanās ar partiju "Visu Latvijai", "Vienotību" un Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja partijas valdes loceklis, satiksmes ministrs Kaspars Gerhards.

Sestdien notiks TB/LNNK kongress, taču par konkrētiem partneriem tajā vēl nelems. Gerhards sacīja, ka partijas valde kongresam sagatavojusi lēmumprojektu "sekmēt nacionāli un eiropeiski orientētu partiju sadarbību" un pilnvarot TB/LNNK domi turpināt sarunas, meklējot partnerus.

"Mums svarīgi, lai tās idejas, ko mēs esam pauduši savās programmās, gan sociālekonomiskajā, gan nacionālo jautājumu programmā, tiktu nestas tālākajā darbā. Protams, to var darīt, ja šīs idejas ir pārstāvētas Saeimā un ideālā variantā arī valdībā," sacīja Gerhards.

Viņš atgādināja, ka vairākas nacionāli domājošas partijas iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās nepārvarēja piecu procentu barjeru. "Mums vajadzētu izvairīties no situācijas, ka nacionāli orientētu latviešu vēlētāju balsis paliek neuzskaitītas, paliek ārpus pārstāvniecības Saeimā," sacīja Gerhards.

Iepriekš ziņots, ka viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis laikrakstam "Diena" atzinis, ka vairāki partijas pasūtīti pētījumi liecina – startējot kopā ar TB/LNNK, varētu gūt vēl labākus rezultātus vēlēšanās, lai gan ZZS reitings ļautu tai pārliecinoši startēt arī ar atsevišķu sarakstu.

Arī TB/LNNK priekšsēža vietnieks Gaidis Bērziņš apstiprinājis - pēc partijas pasūtījuma veiktajā aptaujā TB/LNNK vēlētājs atzinīgāk vērtē sadarbību ar ZZS nekā ar "Vienotību", un arī "zaļo zemnieku" vēlētājam "tēvzemieši" ir pieņemami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!