Foto: DELFI

Pašlaik plānots, ka Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas darbi posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai varētu tikt sākti, iestājoties būvdarbu sezonai, un pabeigti četru mēnešu laikā, portālam “Delfi” pavēstīja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Šobrīd Elektronisko iepirkumu sistēmā ir izsludināts iepirkums "Seguma atjaunošana Ģertrūdes ielā posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai, Rīgā". Pretendentu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 3. marts.

Atbilstoši iepirkuma nolikumam, darbu izpildes termiņš nevarēs būt garāks par 120 dienām, skaitot no būvdarbu sākšanas.

Precīzas būvdarbu izmaksas pagaidām gan neesot iespējams pateikt, jo šobrīd vēl norisinās iepirkuma procedūra.

Vaicāti par iedzīvotāju vietnē "Twitter" paustajām nostājām, ka remontdarbi notiekot pārāk gausi, Komunikācijas pārvaldē skaidroja, ka februāra sākumā Ģertrūdes ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, darbus pabeidza "Rīgas ūdens", kas veica ūdensvada tīkla pārbūvi.

Savukārt Satiksmes departaments seguma atjaunošanu šajā posmā sāks pēc šim mērķim izveidotā iepirkuma procedūras beigām, kad tiks noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju.

Jau ziņots, ka iepriekš Ģertrūdes ielā dažādos posmos vairākas reizes ielas bruģī bija ielūzušas automašīnas. Pēc iepriekš veiktas ģeofizikālās pārbaudes tika atklātas paaugstinātas mitruma zonas, taču tās neesot bīstamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!