Foto: DELFI
Ja Saeimas vēlēšanas notiktu pagājušajā nedēļas nogalē, tad saskaņā ar socioloģisko aptauju kompānijas „GfK Baltic” pētījumu, „Saskaņas centrs” iegūtu 37 vietas parlamentā, „Vienotība” 30 vietas, Zaļo un zemnieku savienība 18 vietas, „Par Labu Latviju” astoņas, bet „Visu Latvijai! – TB/LNNK” – septiņas.

Šādu vietu sadalījumu „GfK" izsecinājuši pēc pēdējās aptaujas datiem, kurā 70% respondentu atbildējuši, ka piedalīsies vēlēšanās, un no šiem potenciālajiem balsotājiem 15% savas balsis atdotu par SC, 12% par „Vienotību", 8% par ZZS, 3% par PLL, 3% par VL-TB/LNNK, kā arī 2% par „Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā", kura, pat pievienojot nesadalītās balsis, nepārvar 5% barjeru.

Vēl aptaujā uzdots jautājums, pret kuru no minētiem politiķiem respondentiem ir pozitīva attieksme, un atbildēs noskaidrots, ka 57% iedzīvotāju pozitīvi vērtē Aivaru Lembergu, 40% Valdi Dombrovski, 21% Aināru Šleseru, 17% Jāni Urbanoviču un 12% Andri Šķēli.

Aptaujas metode bijusi telefonintervijas ar datoratbalstu, 30% interviju tikušas veiktas, zvanot fiksētās līnijas abonentiem, 70% zvanot mobilo telefonu abonentiem. Izlases metode fiksētajā tīklā bija stratificēta nejauša izlase, bet mobilajā tīklā - nejauša numuru ģenerēšana ar kontrolmainīgiem lielumiem - reģioni, vecums un dzimums. Pēdējā aptaujā piedalījušies 804 respondenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!