Foto: DELFI
Skolu izlēmis pamest viens no trīs puišu kompānijas, kas janvāra beigās izlēma uzpīpēt tā dēvētās "legālās narkotikas", kas letāli beidzās talantīgajam skolēnam Eduardam, piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Jau vēstīts, ka tā dēvētās "legālās narkotikas" janvāra beigās dzēsa 18 gadu vecā Eduarda dzīvību, kurš tika raksturots kā gudrs, sabiedrisks, talantīgs dejotājs, vecāku un draugu mīlēts jaunietis. Puiša bēru dienā abi pārējie kompānijas dalībnieki - viņa klasesbiedri, atkal pīpēja tieši to pašu vielu, kas Eduardam bija liktenīga, un arī viens no viņiem gandrīz nomira.

"Neatkarīgā" vēsta, ka viens no šiem diviem jauniešiem pēc paša atkārtotas nonākšanas slimnīcā skolā vairs neatgriezīsies.

Ģimene izņēmusi viņa dokumentus, jo trešais šīs kompānijas dalībnieks turpina mācības skolā.

Jaunieša ģimene izlēmusi, ka viņam mācības šajā skolā jāpārtrauc, jo risks, ka viņam atkal piedāvās uzpīpēt narkotikas un viņš nespēs atteikties, ir pārāk liels.

Izglābtais puisis tagad mācoties tālmācībā, esot atradis darbu, nodarbojoties ar sportu, un pēc ārstēšanās kursa vēl ne reizi neesot norāvies.

Jau vēstīts, ka gan mirušais Eduards, gan abi pārējie puiši nākuši no cienījamām, arī plašākā sabiedrībā zināmām ģimenēm. Vecāki strādā svarīgos amatos, arī valsts iestādēs. Vienam puisim vecāki nopirkuši dzīvokli, otram jau bijusi mašīna.

Atšķirībā no kokaīna, heroīna vai marihuānas, legālās narkotikas ir ļoti lētas un nāvējošā biznesa rentabilitāte ir ārkārtīgi augsta, bet risks tirgotājam faktiski nekāds, rezumē laikraksts, norādot, ka lietojot šīs vielas, riskē vienīgi lietotājs, jo zināt, ar ko īsti ir apsmidzināta pīpējamā substance, viņš nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!