Ģimenes ārsti ir zaudējuši ticību valdībai, tomēr piekrīt slēgt līgumu "Par primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu" uz trīs mēnešiem, svētdien savā ārkārtas sapulcē nolēma Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢAA).
„Ģimenes ārsti ir zaudējuši ticību, ka šī valdība spēs saglabāt funkcionēt spējīgu veselības aprūpi un citas sabiedrībai svarīgas nozares kā izglītība un drošība," teikts LĢAA paziņojumā. „Tāpēc prasām divu mēnešu laikā atbilstoši demokrātiskas sabiedrības vajadzībām un interesēm izstrādāt konkrētu plānu no valsts puses kā atrisināt veselības aprūpes sistēmas problēmas, lai nepieļautu pakalpojumu kvalitātes pazemināšanos un turpmāku veselības aprūpes sistēmas degradāciju; nepieļaut citu Latvijas sabiedrībai svarīgo nozaru kā izglītība un drošība degradāciju; nepieļaut Latvijas sabiedrības nokļūšanu dziļākā depresijā."

Ģimenes ārsti nolēma, ka pieprasīs no valdības atbildību, ja „valdība divu mēnešu laikā nespēs izstrādāt konkrētu pasākumu komplektu ne tikai, lai atrisinātu ekonomiskās problēmas, bet arī, lai nepieļautu sagraut sabiedrības vitālās nozares kā veselības aprūpe, izglītība un drošība".

Jaunos līgumus ar Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru ģimenes ārsti piekrīt, ja Veselības ministrija, Valdība un Saeima, pieņemot normatīvos aktus un lēmumus, ņems vērā Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas priekšlikumus un viedokli. Tāpat LĢAA vēlas līgumos ieviest piedāvātos labojumus un slēgt līgumus tikai uz trīs mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!