Foto: Shutterstock
Ārkārtējās situācijas laikā ģimenes ārsts varēs pārtraukt dažādu pakalpojumu sniegšanu, piemēram, izsniegt autovadītāja medicīnisko izziņu un ieroču turēšanas atļauju, paredz otrdien, 1. februārī, Ministru kabinetā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Lai nodrošinātu būtiskāko primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, rīkojumā turpmāk būs paredzēts, ka ģimenes ārsts var uz ārkārtas situācijas laiku pārtraukt autovadītāju medicīnisko izziņu izsniegšanu, nosūtījuma sagatavošanu Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijai, kā arī ieroču nēsāšanas un uzglabāšanas atļaujas izsniegšanu.

Izmaiņu autoru ieskatā, šāds regulējums būtiski mazinās slogu ģimenes ārstiem, jo, piemēram, nosūtījuma sagatavošana Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijai ir darbietilpīgs process, kas ietver gan nosūtījumus uz izmeklējumiem, rezultātu apkopošanu, pamatojumu ekspertīzes nepieciešamībai.

Savukārt medicīniskās izziņas un ieroču turēšanas atļaujas izsniegšana nav kritiski svarīgi pakalpojumi pacientiem, turklāt tos var saņemt pie citiem veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!