Foto: Shutterstock

Ģimenes ārstu praksēm piemaksās 11,87 eiro par katru pret Covid-19 vakcinēto pacientu, paredz piektdien valdības ārkārtas sēdē atbalstītie Veselības ministrijas (VM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtībā".

Grozījumi noteikumos paredz, ka ģimenes ārsta praksei, kas veic vakcināciju pret Covid-19, Nacionālais veselības dienests (NVD) veiks papildu samaksu 11,87 eiro apmērā par katram ģimenes ārsta pacientu sarakstā reģistrētajam pacientam ievadīto vakcīnas devu laikposmā no 2021. gada 1. oktobra līdz 31. decembrim.

Samaksu ģimenes ārstu praksēm veiks 2022. gadā un piemaksām indikatīvi nepieciešamais finansējums veido 3 070 911 eiro.

Tāpat noteikumi papildināti ar punktu, ka ģimenes ārsta praksei, kas veic vakcināciju pret Covid-19, ir tiesības saņemt izdevumu kompensāciju līdz 440 eiro apmērā par ģimenes ārsta praksē nodarbināto personu veselības veicināšanas un rehabilitācijas pasākumiem, kas saņemti laikposmā no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 31. augustam.

Arī šī samaksa tiks veikta 2022. gadā. 440 eiro piemaksu veikšanai papildus nepieciešami 389 840 eiro.

VM minēto piemaksu nepieciešamību pamatoja ar mērķi veicināt plašāku ģimenes ārstu iesaisti Covid-19 vakcinācijā, sekmējot vakcinācijas aptveres palielināšanos iedzīvotāju vidū.

"Ģimenes ārstu prakses iesaistei Covid-19 vakcinācijas aptveres uzlabošanā ir liela nozīme pandēmijas ierobežošanai. Ģimenes ārsts ir tā ārstniecības persona, kas pārzina savā praksē reģistrētā pacienta slimības vēsturi, kā arī dzīves apstākļus, tādējādi spēj pamatot vakcinācijas nepieciešamību.

Ģimenes ārsts un viņa praksē nodarbinātās ārstniecības personas var sniegt lielu ieguldījumu vakcinācijas aptveres palielināšanā grūtāk sasniedzamajām un riska grupās esošajām iedzīvotāju grupām," pauž ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!