Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Otrdien, 2. novembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 42 izsaukumus, tostarp 22 uz glābšanas darbiem. Divos gadījumos – dzīvokļos Valkā un Liepājā notikusi gāzes noplūde, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Otrdienas pēcpusdienā saņemts izsaukums Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtama gāzes smaka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī notiek gāzes noplūde no bojātas plīts. Gāzes avārijas dienesta darbinieki novērsa noplūdi. No ēkas tika evakuēti 15 cilvēki.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu Valkā, kur piestāvu mājas dzīvoklī no plīts bija radusies gāzes noplūde. No ēkas tika evakuēti 11 cilvēki. Iespējamais gāzes noplūdes cēlonis – aiz neuzmanības nenoslēgta gāzes padeve.

Otrdienas pēcpusdienā tika saņemts izsaukums Liepājā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega starpsiena un skaidu briketes. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki un ugunsdzēsēji izglābta vēl vienu cilvēku..

Ap pulksten 10 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu ēkā dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu Viļņu ielā Salacgrīvā, kur avarējusi kravas automašīna un ietriekusies mājas sienā. Ugunsdzēsēji ar hidrauliskiem instrumentiem atbrīvoja transportlīdzeklī iespiesto autovadītāju un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Iedzīvotājs no ēkas ir evakuējies.

Dienesti turpina darbu notikuma vietā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!