Foto: F64

Ugunsdzēsēji – glābēji trešdien, 14. martā, no dubļaina grāvja Gulbenē, Ābeļu ielā, atbrīvoja tur iestigušu cilvēku, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji trešdien devās palīgā arī ledū ielūzušai stirnai Liepājā, kuru izdevās atbrīvot un palaist brīvībā.

Kopumā trešdien VUGD saņēma 45 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Pulksten 19.14 ugunsdzēsēji – glābēji devās uz Friča Brīvzemnieka ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka starp dzīvojamās mājas otro un trešo stāvu deg starpstāvu pārsegums viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru VUGD nodeva mediķiem. Pulksten 20.03 ugunsgrēku likvidēja.

Pulksten 22.02 VUGD devās uz Bauskas novada Ceraukstes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva istabā deg sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji – glābēji atsvabināja vienu cilvēku, bet viens cilvēks jau bija paguvis evakuēties pats. Pulksten 22.50 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz ceturtdienu izsaukums saņemts uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg garāža, ēkas ārsiena, jumts, nojume, šķūnis, dzīvojamās mājas pirmais stāvs un automašīna kopumā 220 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvojamās mājās evakuējās divi cilvēki. Ugunsgrēks ceturtdienas rītā likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sega, veļas mašīna, sildītājs un elektrības vadi, sadzīves mantas un grīda, divas vieglās automašīnas, jumta sija, dārza māja, divi šķūņi, saimniecības vagoniņš, neapdzīvota ēka un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!