Foto: LETA

Pirmdien, pulksten 14.49 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Garozes ielu Rīgā, kur sociālās aprūpes centra ceturtajā stāvā dega istaba. No ugunsgrēka izglābti četri cilvēki, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Istaba dega 20 kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti 15 cilvēki. Pulksten 16.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdienas pievakarē VUGD saņēma informāciju, ka Ventspils novada Užavas pagastā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu – pirmais stāvs 70 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs 140 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās izglābt pie ēkas novietoto smago automašīnu. Pārmeklējot ēku, cilvēki tajā netika atrasti. Darbs notikuma vietā noslēdzās neilgi pirms astoņiem vakarā.

Tāpat glābēji devās uz Jelgavas novada Glūdas pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību glābēji no avarējušās automašīnas atbrīvoja vienu iespiestu cilvēku, bet vēl viens izkļuva pats saviem spēkiem. Ugunsdzēsēji arī atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji trīs ēku dūmvados, sodrēji trīs dūmvados, sadzīves mantas, vieglā automašīna un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!