Foto: F64
Glābēji ir nokļuvuši pie ļoti sarežģītām konstrukcijām, kuru demontēšana var būt bīstama, tāpēc sagruvušā Zolitūdes veikala "Maxima" gruvešu vietā glābšanas darbi bija uz laiku ir pārtraukti, portālam "Delfi" sestdienas rītā apliecināja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

Holma pastāstīja, ka vēl ir jāpārmeklē apmēram 300 kvadrātmetrus liela gruvešu platība. Glābēji ir nokļuvuši līdz ļoti sarežģītām konstrukcijām un pārsegumiem, kuru demontēšana var apdraudēt uz vietas strādājošos. Vietā, līdz kurai nokļuvuši glābēji, ir arī nestabils grīdas segums.

Glābēji atsākuši darbu nelielā gruvešu sektorā, kurā strādā 12 cilvēki. Notikuma vietā arī gaida būvniecības ekspertus, kuri varētu dot padomus par konstrukciju tālāku, drošu demontēšanu.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka šobrīd veikala gruvešos atrasts jau 52 cilvēks. Netiek izslēgts, ka veikalā ir vēl cilvēki.

Sestdienas rītā traģēdijas vietā strādā 130 glābēji.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas vakarā, pēc pulksten 18, Rīgas mikrorajona Zolitūde veikalam "Maxima" iebruka griesti, paņemot līdzi 52 cilvēku dzīvības un vairākus ievainojot. Kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam slimnīcās nogādāti 29 cilvēki, vairākiem mediķi palīdzību snieguši uz vietas. Taču kopš piektdienas rīta dzīvi cilvēki gruvešos vairs atrasti nav.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess. Valstī izsludinātas triju dienu sēras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!