Foto: LETA

Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Valsts policiju Ogres novada Rembates pagastā palīdzēja cilvēkam izkļūt no meža, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Ugunsdzēsēji ieslēdza autocisternas skaņas signālu, ko cilvēks sadzidēja un, tam sekojot, iznāca uz meža ceļa, kur viņu sagaidīja policijas darbinieki.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, ņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu, kas nepieciešamības gadījumā palīdzēs sazināties ar glābējiem.

Tāpat glābēji trešdien pulksten 13.51 devās uz Rēzeknes novada Griškānu pagastu, kuri bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Tā rezultātā upē noplūda vairāki litri degvielas un eļļas.

Ugunsdzēsēji upē izvietoja bonas un noplūdušo zonu noklāja ar absorbentu, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 16.24.

Pēc četru diennakšu darba noslēdzās ugunsgrēka dzēšana Ventspils novada Vārves pagastā, kur dega priežu mizu šķeldas kaudze 200 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbos tika iesaistīts arī ekskavators, kas jauca un izveda kaudzi, lai glābēji var nodzēst degošās vietas.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts sestdien vakarā un darbs notikuma vietā noslēdzās trešdien pulksten 19.07.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!