Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki otrdien Iecavā palīdzējuši kādam zēnam, kura kāja bija iesprūdusi slidkalniņā.

Kā informē VUGD, ap pulksten 19:30 Iecavā, Edvarta Virzas ielā, septiņus gadus vecam puisēnam rotaļājoties kāja iesprūda slidkalniņa konstrukcijā. Glābēji ieradās notikuma vietā un iesprūdušo bērna kāju veiksmīgi atbrīvoja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēmis 53 izsaukumus - dzēsti 20 ugunsgrēki, tai skaitā trīs meža ugunsgrēki, veikti 26 glābšanas darbi, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Jau ziņots, ka divi no veiktajiem glābšanas darbiem bijuši saistīti ar palīdzības sniegšanu cilvēkiem, kuri apmaldījušies mežā.

Ap pulksten 12:00 Limbažu novada Pāles pagastā purvā bija apmaldījusies 79 gadus veca sieviete. Glābēji ar dienesta automašīnu piebrauca pie purva un ieslēdza skaņas signālu. Dodoties virzienā, no kura nāca skaņa, sieviete veiksmīgi no purva izkļuva.

Savukārt pirms pulksten 16:00 glābēji saņēma izsaukumu uz mežu Ķekavas novada Daugmales pagastā. Tur bija apmaldījies kāds vīrietis. Tomēr VUGD darbinieki pat nepaspēja aizbraukt līdz notikuma vietai, kad vīrietis paša spēkiem no meža jau bija izkļuvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!